ONZE GESCHIEDENIS

Ontmoet Reinoud, de drijvende kracht achter 't Vrije Vuur.

Reinouds passie voor houtbewerking en zijn liefde voor de natuur zijn de fundamenten van zijn vakmanschap. Zijn logo, een doormidden gesneden boomstam met jaarringen en een vlam, symboliseert zijn diepe respect voor hout als brandstof en zijn toewijding aan duurzaamheid.

MET TROTS MAKEN WE UNIEKE & ECOLOGISCHE MASSAKACHELS 

MAAK KENNIS MET REINOUD 

Reinoud's reis begon in Zwitserland, waar hij als kaasmaker werkte. Daar ontdekte hij de leemkachel, een concept dat hem zo fascineerde dat hij besloot er zelf een te bouwen. Deze ervaring wakkerde zijn passie voor het creëren en vormgeven van unieke, functionele kunstwerken aan.

Zijn achtergrond in beeldende kunst en beeldhouwkunst komt tot uiting in elk ontwerp dat hij maakt. Maar zijn werk gaat verder dan alleen esthetiek. Reinoud gelooft in de kracht van zelfvoorziening en onafhankelijkheid. Zijn diverse werkervaring in tuin- en landbouw heeft hem de waarde van zelfvoorziening geleerd, een principe dat hij toepast in zijn werk en leven.

Reinoud was ook medeoprichter van een bedrijf dat zich inzet voor de korte keten, het rechtstreeks leveren van bioproducten van de boer aan de consument. Dit weerspiegelt zijn toewijding aan duurzaamheid en zijn geloof in de kracht van lokale, eerlijke handel.

Hij leerde zijn 'leermeester' Danny De Waele van De Waele Tegelkachels in 2022 kennen via een gemeenschappelijke vriendin die voor Danny pleisterwerken van kachels realiseert. 

Bij 't Vrije Vuur is elke kachel een weerspiegeling van Reinoud's passie, vakmanschap en toewijding aan duurzaamheid. Hij is er trots op iets moois te kunnen ontwerpen dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere en ecologische levensstijl. Met Reinoud's begeleiding bij jouw project, kun je er zeker van zijn dat elke massakachel met liefde, vakmanschap en respect voor de natuur is gemaakt en dat zijn advies gebaseerd is op correcte en eerlijke informatie. 

Reinoud Fisher

Oprichter 't Vrije Vuur

  • Hou(d)t van vuur
  • Creatief en mooi ontwerp vorm geven  
  • Korte keten 
  • Favoriete kachel: de leemkachel