Verwarm je huis op een duurzame, efficiënte en stijlvolle manier met 't Vrije Vuur. 

Jij bent overtuigd van een massakachel die duurzaam en efficiënt verwarmt en bovendien prachtig ontworpen en vakkundig gemaakt is? 

Met 't Vrije Vuur kies je voor een betrouwbare en ervaren installateur om ervoor te zorgen dat de kachel correct en veilig wordt geïnstalleerd. Het installeren van een massakachel is een complex proces dat het beste kan worden overgelaten aan stielmannen.

Een massakachel, tegelkachel, speksteenkachel of leemkachel installeer je niet zonder advies. 
Bij 't Vrije Vuur geloven we in transparantie en vertrouwen. Daarom bieden we duidelijke prijsinformatie, uitgebreide productbeschrijvingen en eerlijke klantbeoordelingen. We zijn er ook om je te ondersteunen en te begeleiden bij elke stap van het proces, van de eerste consultatie tot de installatie en het onderhoud van je kachel.

Stap-voor-stap gids

1. Eerste consultatie

Bij 't Vrije Vuur starten we met een online kennismaking. Dit stelt ons in staat om op een rustige manier de mogelijkheden te bespreken en een beter beeld te krijgen van uw behoeften, waar u ook woont in Vlaanderen. Na dit gesprek werken we uw project volledig uit volgens uw wensen. Vervolgens plannen we een bezoek aan uw huis om de offerte te bespreken en door te nemen.

2. Het juiste model

Er zijn verschillende modellen en maten van massakachels beschikbaar. Dubbel of enkel glas, zonder of met isolatie. Sommige zijn ontworpen om te koken, terwijl andere puur voor verwarming zijn en andere koppelen op je Centrale Verwarming. Wij adviseren en maken een offerte voor één of meerdere modellen die passen bij jouw behoeften en de grootte van de ruimte die je wil verwarmen.

3. Bepaal de locatie

De locatie van de kachel in je huis is belangrijk. Het moet op een centrale plaats worden geplaatst waar de warmte zich gemakkelijk kan verspreiden. Het moet ook op een stevige ondergrond staan die het gewicht van de kachel kan dragen.

4. Installatie

Na jouw akkoord stellen we een voorschotfactuur op, bestellen we de kachel bij de leverancier en plannen we de installatie. De installatie van een massakachel is een complex proces dat je aan mij toevertrouwd als professional, de plaatsing varieert tussen 3 tot 7 dagen. Het omvat het bouwen van de vuurvaste kern, het installeren van de rookkanalen, aansluiten schoorsteen en het afwerken van de buitenkant met leem of een ander materiaal.

5. Gebruik en onderhoud

Eenmaal geïnstalleerd, stellen we de eindfactuur op. Het gebruik van een massakachel relatief eenvoudig. Zelf sta je in voor het legen van de as(lade) en poetsen van het glasraam. Dit vergt minder werk dan bij een open haard door de hogere verbrandingstemperatuur. Het vereist echter regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van de rookkanalen en het controleren van de integriteit van de buitenkant, ongeveer om de 1 à 2 jaar.

6. Geniet van de warmte

Een goed geïnstalleerde en onderhouden massakachel kan jarenlang betrouwbare en duurzame warmte leveren. Wij registeren voor jou de garantie bij de leverancier. Makkelijk 20 jaar lang geniet je van jouw kachel mits het binnenwerk eens wordt vervangen. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in comfort, zuinigheid en energiebesparing.